Hyvää 1 v synttäriä R-pentueelle :)

Tänä vuonna tulee 20 vuotta siitä, kun sain ensimmäisen oman koirani sekä 10 vuotta Kennel Green Perry'sin olemassa oloa. Meinaa järkyttää nuo luvut, kun ei tunnu, että aika olisi mennyt noin nopeasti.

Meillä vuoden vaihde vaihtui vähän koirapuuhien vaikuttamina. Ajettiin Maijun ja Hipin kanssa Varkauteen astutuspuuhiin. Se reissu ei mennyt ihan täysin suunnitelmien mukaan ja käyttöön plan B, eli velipoika. Eilen ja tänään sitten käytiin Rockyn (Caraydan Billabong) kanssa treffeillä ja tuloksia toivotaan syntyväksi maaliskuun toisella viikolla :) Upeita poikia molemmat veljekset! Kiitos molempien poikien kotiväelle sekä Kaisille. Etenkin kiitos Heinille ja Tontolle vieraanvaraisuudesta.

Meillä on Ryti hoidossa viikon verran. Se on tosi symppis nuori mies. Se on hienosti oppinut laumamme pelisäännöt ja tulee hyvin porukassa mukana. Pääsi olemaan eläinkokeessa mukana (onko Hipillä oikeat päivät) ja osoitti olevansa miesten puuhat varmasti tunteva kaveri. Ei olisi kauaa nokka tuhissut ilman Hipin "siveysvyötä" (juoksuhousut) ja tarkkailijoiden apua, että olisi setä sukulaisensa astunut. Laitan Rytisestä myöhemmin kuvia. Nyt en jaksa alkaa vehtaaman yhtään johtojen yms kanssa.

Vuosi vaihtui muutaman kaverin kanssa meillä kotona. Joanna heräsi pommituksiin ja yhdessä katseltiin ikkunasta ilotulituksia. Vaikka niitä onkin kiva katsella, olen vakaasti sitä mieltä, että mitään ilotulitteita tai pommeja ei tarvitsisi tavalliselle pulliaiselle myydä eikä sallia käyttöä kaupunkialueilla. Viina ja pommit eivät ole hyvä yhdistelmä. Säästäisi kukin kaupunki paljon rahaa siivous- ja sairaanhoitomaksuissa kun järjestäisivät kunnon ilotulituksen ammattilaisten taholta ja kieltäisivät myynnin ja käytön muutoin. Minusta on järkyttävä katsoa lenkkireiteillämme ympärille kun lähialueet ovat täynnä pommin jämiä ja muuta juhlaan liittyvää jätettä. Kävin koiralauman kanssa ulkona joskus seiskan aikaan ja silloinkin oli pommitus jo kovassa vauhdissa. Nitroa pelotti kovasti, Nuka oli sen verran "jäässä" ettei nuuhkinut ja pissaillut, kuten normaalisti. Ryti ja Merri eivät piitanneet pommituksista mitään.

Käytiin koko perhe tänään nauttimassa pikku pakkasesta lenkillä ja Nitro leikki innoissaan Rydin ja kepin kanssa. Tuloksena ontuva pieni staffi :( On niin surullista, kun toinen nauttii kavereiden kanssa leikkimisestä ja muutaman kerran juoksee kepin perässä, on taas kyynär tosi kipeä ja mennään Metacamilla eteenpäin. TOIVOTTAVASTI päästään mukaan siihen yliopiston nivelrikkotutkimukseen. Pian en tiedä, mitä voidaan vielä kokeilla Nitron eloa ja oloa helpottaaksemme. On se vaan niin rakas.

Suurin toive tälle vuodelle on uusi isompi oma koti omalla pihalla. Olisikohan jo tänä vuonna vihdoin oikea aika mun saada oma pieni parsonpentu?

Huomasin muiden blogeja lueskellessa, että on yleistä ihmisten tehdä yhteenvetoja kuluneen vuoden tapahtumista. Meille suurin juttu on ollut Joannan syntyminen.

Viime vuonna on ollut muutamia tapahtumia ja raskaus, jotka ovat osoittaneet, että ihmisillä on vielä paljonkin auttamishaluja ja toisten huomioonottamistaitoja. Raskaana olevana saa paljon huomiota ja ihmiset avautumaan. Olen kuullut monta puolitutun ja vieraan ihmisen lähipiirin lapsitarinaa, ovia avattu ja istumapaikkoja tarjottu ihan eri tavalla kuin normaalisti. Halutessaan ihmiset osaavat olla huomaavaisia, vaikka välillä tuntuu, että ihmiskunta on muuttunut enemmän omassa maailmassaan oleviksi. Toivottavasti itse pystymme edes vähän antaa takaisin sitä mitä olemme toisilta saaneet. 2008 olemme muuttameet elämäämme myös monessa suhteessa ympäristöystävällisemmäksi. Lajittelemme melko laajasti jätteemme, luomua tai muutoin ympäristömerkein varusteltuja tuotteita ostamme mahdollisimman paljon ja vasta muutimme pyykinpesuaineen pesupähkinöiksi. Parantamisenkin varaa kyllä on.

Kokonaisuudessaan voi kyllä sanoa, että viime vuosi oli monessa suhteessa ikimuistoinen ja hyvä vuosi. Ja minulla maailman ihanin perhe :)

Tämän vuoden alussa suuri haaste on Vuoden Barista -kilpailun järjestäminen 14.2. Vanhalla Ylioppilastalolla. www.scae.fi

Nyt lähden ulkoilemaan lauman kanssa ja pääsen sitten nukkumaan. Alkaa ajatus pätkiä.