Annukka ja ranskalaiset pikkupossut tulivat lenkkikylään. Lähdimme tutkiman pidemmälle talomme takaa lähtevää polkua ja mitä ihanaa löytyikään (olin kyllä saanut naapureilta vihiä)! Pitkospuita, luonnonsuojelualue, kangasmetsää, näköalajärvi... Koirat olivat ihan intona ja minä. Olisiko sitä voinut upeampia lenkkipoluja nurkilleen toivoa!

Nuka tuli tänään mökiltä kotiin. Se oli Alexin ja muun porukan kanssa Savosa mökillä. Se oli ainoa, joka pääsi mukaan kun anopin siskon Roope-kissa oli tiluksillaan. Hengailtiin koko loppupäivä ulkona ja saatiin kaveri Lontoosta kylään. Mun oli pakko kuitenkin siitä seurustelun lomassa aloittaa vihdoin sormien upottamista multaan. Istutin ostamani kärhöt ja villiviinit. Olen kuullut jokaiselta naapurilta, että talomme alkuperäinen emäntä on ollut melkoinen puutarhuri ja noin 40 v ajan talomme piha ollut yleisen ihastelun kohteena puutarhansa kauneuden vuoksi. Edellinen omistaja meni repimään lähes kaiken pois ja teki muutoksia. Osa niistä kovinkin erikoisia. Esim. vaahterat on leikattu pensaiden tavoin ja varjokasveja istutettu yksittäin aurinkoisille kohdille. Mulla on iso duuni saada pihaan muutoksia puutarhan osalta. Ei tämä siis mikään kammotus ole, mutta vähän enemmän kohti sen alkuperäistä loistoa olisi tarkoitus kulkea. En varmasti koskaan saa samaa aikaan, mutta edes vähän. Naapurin 88 v rouva kertoi pari päivää sitten edesmenneen ystävänsä (talomme ensimmäinen emäntä) puutarhasta tarkemmin ja harmitteli "väliaikaisen" rouva tekemisiä ystävänsä vuosikymmenten työn tuhoamiseksi. Omenapuu, marjapensaat, sydämen muotoinen runsas kukkapenkki ovat esimerkkejä poisrevittyjen listalta.

Ja pennut. Voi ne on ihania ja pulleita. Eilen painoa 600 g ja päälle. Helmi on alkanut olal enemmän pois laatikosta ja oleili tänään ulkona enemmän. Lenkille se ei lähtenyt. Juoksenteli kuitenkin kepin perässä omassa pihassa hetken aikaa. Odottelen kovasti silmien aukeamista. Sitten alkaakin elävämpi aika niiden kanssa. Nyt on mennyt vain ollessa ja maatessapikkuisten elämä.

1243196607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvassa on Tinka. Hipin pennuista Lauran luona sijoituksessa asuva kaunotar. (Kuva Laura Juuti)

Olemme kovasti miettineen kesän lomareissua. Tai lähinnä sitä, minne suuntaisimme. Toisaalta olisi kiva lähteä käymään pitkästä aikaa Englannissa ja käydä siellä sukuloimassa. Tosin vahva vastaehdokas on ajaa Lappiin ja ihan Norjaan saakka. Käydä katsomassa Jäämerta ja Lapin meisinkejä. tehtiin Suomi road trip 6 v sitten koirien kanssa ja se on ollut yksi parhaista reissuistamme ikänä. Koirat olisi siis kiva ottaa mukaan. Mutta ei pakko. Vasta-ainetestejä niillä ei ole, joten Ruotsi jää pois laskuista. Ideoita?