Vierähtänyt viikonloppu oli pitkästä aikaa koiraharrastuksille omistettu. Lauantaina suuntasimme Maijun, Joannan ja koirien kanssa auton nokka ennen kukon laulua kohti Turkua. Turun KV:ssa esiintyivät tiukan espanjalaistuomarin kehässä Pico (EH AVK3), Nena (JUN H), Mingo (NUO EH), Lilli (EH NUK3), Hippi (Bambineiti T) ja Nuka ERI VSP-veteraani. Nuuskisen näyttelyatuko kesti noin 3,5 v :D Kaiketi sitä pitää nyt muutamassa näyttelyssä Nukamuorin kanssa käydä. Parsoneista Olli joutui jäämään vatsataudin vuoksi pois. Kinon poika Milo kävi pokkaamassa isosta porukasta VSP tittelin ja sertin. Mukana oli myös Nastan poika Milo, joka sai EH:n. (Parson kehän laidalla olli nähty urheilumieltä vissiin enemmänkin. Onneksi en ollut kuulemassa alkoholihuuruisia vuodatuksia).

Näyttelyn jälkeen käytiin syömässä ja sen jälkeen Nadadorin Tarun & Mikon luokse kylään. Kiitos vielä vieraanvaraisuudesta ja trimmikoneen lainasta :) Hippi siis sai uuden lookin. Kiitos Hannalle Nenan kuljettamisesta ja avusta! Toivottavasti palloille oli käyttöä :D

Tämän linkin takana Kinon äipän ja ispän ottamia kuvia kyseisestä näyttelystä. Tosin ovat parsoneita, mutta pääosassa edellämainitut sukulaispojat.

Sunnuntaina Nitro oli kolmen vuoden tauon jälkeen toko-kokeessa. Empä ehtinyt treenata juuri mitään ja oikein harmitti lähteä kisoihin ihan kylmiltään. No, lahjattomat treenaa, oli pakko todeta jo usein agilitykisoissa ja tulos oli odotettua parempi :) Nitro oli ihan innoissaan kun pääsi mamin kanssa kaksin uusien tennispallojen kanssa Purinalle.

Kilpailumme eteni seuraavasti:

Luoksepäästävyys 9 (Nitro alkoi intoilla tuomarille ja hyppiä mun taskuille pallon toivossa)

Paikallamakuu 9 (Jättö ja makuu menivät erinoamisesti, Nitris ennakoi istumaan nousua mun tullessa vierelle)

Seuraaminen kytkettynä 8 (MINÄ mokailin! Tein jotain ihme sivuaskeleita pysähtyessä Nitron viereen, vaikka toinen istui ihan hyvin)

Seuraaminen taluttimetta 8,5 (Yritin tsempata, mutta ihan samoja mun mokia. Tosin kerran Nitro edisti istumisessa ja jouduin pyytää lisäkäskyllä sivulle)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5 (Muuten perfecto, mutta hiukkasen taas Nitro edisti istumaan nousua)

Luoksetulo 8 (Opetin ensin eteen-sivulle, mutta erään koulutuksen jälkeen aloin opettaa etukautta suoraan sivulle. Nitro on vielä sekaisin, miten tehdä. Yritin vahvitsaa eteentuloa kisa aamuna ja tuloksena edessä viistosi istuminen, josta pisteitä pois)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (Nitro kävi istumaan :O osaa kyllä hienosti oikeinkin...)

Estehyppy 8 (enpä sitten tajunnut,e ttä mun pitää erikseen sanioa "seiso" esteen takana vaan olen opettanut Nitron suoraan seisomaan)

Kokonaisvaikutelma 10 (JEE!!! Tuomari sanoi, että näkee, että koira nauttii tehdä töitä mun kanssa. Tästä tuli ihan ehdottomasti paras mieli)

155 pistettä 2. palkinto.

Oli ihana nähdä Nitro pitkästä aikaa niin intona. Se kun tykkää kisatapahtumista paljon. Tuota kaipaan agilitykisoista ihan älyttömästi. Viis tuloksesta, mutta se yhdessä tekemisen riemu. Ihan samaa ei saa treeneistä, kun kilpailu tuo oman jännityksensä mukaan. Seuraava toko kisa on jo katsottuna :)