Oltiin eilen Nitron kanssa tokokokeessa. Ei me mitään olla ehditty treenata. Tuntuu, että on sata miljoonaa muuta asiaa, kuten tämä muuttorumba, jotka vievät aikaa. Silti meidän neitokainen vetäisi I-tuloksen :) Kilpailtiin Purinalla suht isossa kokeessa numerolla 1. Paikallamakuu oli yksi mielenkiintoisimmista osioista. Nitro siis makasi ihan oikealla reunalla vieressään novascotiannoutaja. Siitä eteenpäin sileäkarvainennoutaja, berni, kultsu, toinen tolleri ja joku muu jota en muista. Flätti nousi melko pian istumaan ja sen vieressä ollut kultsu alkoi liikahdella levottomasti ja haukahdella. Sen vieressä ollut berni vaikutti aralta ja se ei pitänyt kultsun haukuista vaan lähti matkoihinsa. Peräänsä se sai kultsu, toisen tollerin sen yhden ja flätin. Eli kaikki muut paitsi Nitro ja Nitron vieressä ollut tolleri lähtivät vetämään ympyrää kisakentällä :O Sydän hakkasi rinnassa kun toivoin villin menon pysyvän enemmän vasemmalla puolella - niin kuin pysyikin. Vähän se ihmetteli ja katseli tompsuna ympärilleen. Taisi mennä ainakin kaksi minuuttia viihdykkeineen aika nopeasti. Täysi kymppi napsahti :)

Mennäämpäs koko suoritus läpi:

Luoksepäästävyys 9 (muuten hyvä, mutta tuomari hannele Pörsi meinasi, ettei ole paras juttu kun koira kiipeää syliin pussailemaan)

Paikallamakuu 10 (jee!)

Seuraaminen kytkettynä 8 (taisi olla Nitriksen ajatuksen vielä muualla, kun kaarrokset olivat vähän pitkiä)

Seuraaminen taluttimetta 7,5 (vierelle istumiset oli jossain ihan nepalissa. Nitro osaa kyllä olla tasan hienosti oikealla kohdallaan, mutta taisi alkaa villityttämään)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (mä en itseasiaa osaa sanoa mistä aleni)

Luoksetulo 9 (meillä on ihan sekaisin mun luona asento, kun yhdessä koulutuksessa käskettiinopettaa toisella tavalla ja se on kesken. Päällä siis kaksi eri tapaa tulla sivulle ja kumpikaan ei ihan täydellinen. Kutsuin "tänne" käskyn sijaan riskillä suoraan "sivulle" ja tuli hyvin)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (pysähtyy hyvin ja nopeasti käskystä. Taisi istumisessa jäädä vähän matkaa mun jalasta ja siitä piste pois)

Estehyppy 9 (ennen kuin tuomari kysyi ollaanko valmiita, Nitro oli jo ihan fiiliksissään menossa hypylle - ja karkasikin sinne :D Huikkasin takaisin ja sitten sanoin olevamme valmiita ja sitten menikin hyvin)

Kokonaisvaikutus 8 (viimeksi saatiin täysi kymppi...)

Yhteensä 172 I-tulos ja kaikista 25 koirasta oltiin kolmansia! Tuo tuli täytenä yllätyksenä :O Mulle tuli hyvä fiilis kun päästiin laittamaan hyvin kampoihin perinteisemmille tokoroduille. Silloin kun parsoneita (tai muita russeleita) oi vielä vähän, oltiin Debin kanssa tokokokeessa. Muut olivat sakemanneja, dobbereita, rotikkaa jne ja yksi pieni valkoinen rivin jatkeena :O

Mami on niin ylpeä pienestä Nitriksestä.